We zijn met de baan zelfs al mee op TV Flevoland geweest. Kijk de uitzending op https://youtu.be/sqatVUJhAHs

De Sprinter was voor de derde keer aanwezig op de hobbybeurs op Urk. Het is mooi en interresant te zien hoe de baan vordert. Ballast beddingen en bestrating. Huizen en bewoners langzaam maar zeker gaat de baan voller worden, terwijl onderaards ook van alles is gebeurd. Kabelgoten en steker verbindingen tussen de modules. Het loopt allemaal nog beter as de vorige keren.

Hier staan de fotos van 2018.

 

De vereniging heeft net als vorig jaar weer deelgenomen aan de hobbybeurs in de Koningshof op Urk. Daar werden de vorderingen getoond, van de verkorte baan. Deze baan is de hoofdzaak van modelspoorvereniging de Sprinter en heeft afmetingen van 4 x 8 meter, best groot dus.

De hobbybeurs op Urk laat zien hoeveel vorderingen gemaakt zijn sinds vorig jaar. De Sprinter heeft vorig jaar de verkorte baan gepresenteerd en heeft het hele jaar verder gebouwd en het resultaat is verbluffend. Zo is er gewerkt aan de aankleding. Terwijl vorig jaar de rails nog op het kale hout lagen, liggen ze nu mooi in beddingen en ook met het landschap is al een opzet gemaakt met bijvoorbeeld een kudde koeien. Er wordt nu op de beurs gereden met 6 treinen tegelijk. Met het digitale systeem is dat vrij eenvoudig te doen, zonder botsingen. Eigenlijk zijn het twee banen drierail wisselstroom ( Marklin ) en op dezelfde tafel ligt een tweerail gelijkstroom baan (Fleischmann en bijv Roco). Deze banen zijn samen gevoegd tot een complex. Op de beurs zijn specialisten aan wezig om vragen te beantwoorden en oplossingen te laten zien. Er zijn mensen voor digitale vraagstukken, maar ook om tips te geven voor de scenerie (aankleding) van de baan.

Hier een impressie van de eerste dag.

Foto's van Hobbybeurs Urk.

Een paar foto's van vorig jaar.