We zijn met de baan zelfs al op TV Flevoland geweest. Kijk de uitzending op https://youtu.be/sqatVUJhAHs

De Sprinter heeft weer op de traditionele hobbybeurs op Urk gestaan. We hadden een mooie plaats gekregen met loopruimte rondom. Er was heel veel belangstelling, met name door jeugd.

.

 

.

 

 

De Sprinter heeft op de beurs in Dronten gestaan op 4 en 5 november j.l. Er was geen gebrek aan belangstelling, want er waren ruim 3200 bezoekers op de beurs. Er kon veel uitgelegd worden, want vele vragen bereikten de begeleiders van de baan. Aanwezig waren sceneriebouwers die van alles konden vertellen aan de bezoekers, maar ook op gebied van elektronica en digidaal rijden hadden we specialisten bij de baan. Hier een impressie over beide dagen. De volgende beurs waar de Sprinter staat is de hobbybeurs op Urk aan het einde van het jaar.

.

Aan belangstelling was geen gebrek

 

 

 

Clubavond 12 februari.

Hier kun je een filmpje zien. (Evt de link kopieren in jouw browser) https://www.youtube.com/watch?v=zpLt9tLITBA

 

Er gebeurt van alles bij de Sprinter.

.

Belgische loc reeks 25 (ex. BR 50) van Wim Ringnalda

 

Er is 5 februari een filmpje gemaakt op de clubavond (Evt. kopieren in de adresbalk van jouw brouser). https://www.youtube.com/watch?v=pIwH6-vnHD0  

Ook zijn er weer nieuwe fotos.

.

Overleg en sloopwerken. Op tafel de resultaten van het slopen van CD spelers uit computers, omdat de motoren kunnen dienen i.p.v. Lima motoren.

 

 

Nieuwe fotos van de baanbouw op de bouwavond op 4 december. Het vordert al aardig.

.

Edwin heeft stroken gezaagd voor afdekking van de gewijzigde hoekbakken.

 

 

 

 

Hieronder een paar fotos van zgn. bouwavonden waar de bestaande bakken aangepast worden, een hele klus om te doen, maar waarbij natuurlijk ook tijd is voor koffie.

.

Daarbij komt het timmermans oog van Edwin goed van pas.

 

 

Het seizoen is 4 september weer gestart in het buurhuis aan de Atlantische straat met een leerzame presentatie gehouden door Jaques van der Werf over het seinstelsel van de NS en wat we daar mee kunnen doen. Iedereen was weer meteen met de hobby bezig. Een mooie start van seizoen 19/20.

 

.

Jaques van der Werf heeft een presentatie gedaan over het seinstelsel van de NS

 

 

De Sprinter was voor de derde keer aanwezig op de hobbybeurs op Urk. Het is mooi en interresant te zien hoe de baan vordert. Ballast beddingen en bestrating. Huizen en bewoners langzaam maar zeker gaat de baan voller worden, terwijl onderaards ook van alles is gebeurd. Kabelgoten en steker verbindingen tussen de modules. Het loopt allemaal nog beter as de vorige keren.

Hier staan de fotos van 2018.

 

De vereniging heeft net als vorig jaar weer deelgenomen aan de hobbybeurs in de Koningshof op Urk. Daar werden de vorderingen getoond, van de verkorte baan. Deze baan is de hoofdzaak van modelspoorvereniging de Sprinter en heeft afmetingen van 4 x 8 meter, best groot dus.

De hobbybeurs op Urk laat zien hoeveel vorderingen gemaakt zijn sinds vorig jaar. De Sprinter heeft vorig jaar de verkorte baan gepresenteerd en heeft het hele jaar verder gebouwd en het resultaat is verbluffend. Zo is er gewerkt aan de aankleding. Terwijl vorig jaar de rails nog op het kale hout lagen, liggen ze nu mooi in beddingen en ook met het landschap is al een opzet gemaakt met bijvoorbeeld een kudde koeien. Er wordt nu op de beurs gereden met 6 treinen tegelijk. Met het digitale systeem is dat vrij eenvoudig te doen, zonder botsingen. Eigenlijk zijn het twee banen drierail wisselstroom ( Marklin ) en op dezelfde tafel ligt een tweerail gelijkstroom baan (Fleischmann en bijv Roco). Deze banen zijn samen gevoegd tot een complex. Op de beurs zijn specialisten aan wezig om vragen te beantwoorden en oplossingen te laten zien. Er zijn mensen voor digitale vraagstukken, maar ook om tips te geven voor de scenerie (aankleding) van de baan.

Hier een impressie van de eerste dag.

Foto's van Hobbybeurs Urk.

Een paar foto's van vorig jaar.