Startpagina

Hier staan de fotos van de 2018 hobbybeurs op Urk.

.

Overzicht van onze plek tijdens de beurs op Urk.

 

De club was niet helemaal tevreden over de karren voor het opbergen van de modules. Er zijn nu nieuwe karren gemaakt waarop de modules horizontaal gelegd worden zodat alles v.w.b. de scenery er op kan blijven staan. Het was een ingrijpende verandering van het opbergsysteem.

.

 

Omroep Flevoland is op bezoek geweest in het clubhuis en hebben er een mooi filmpje van gemaakt. https://youtu.be/sqatVUJhAHs

De vereniging heeft weer op de Urker hobbybeurs gestaan met de verkorte baan. Hier een fotocompilatie van de eerste dag.

 

.

Een deel van het technische hart, hier worden reparaties en onderhoud gedaan.

.

 

 

Modelspoorvereniging De Sprinter heeft meegedaan met de burendag. D.m.v. een open dag waarbij de verkorte baan gepresenteerd werd, hoever er gevorderd is bijvoorbeeld t.o.v. de hobbybeurs op Urk afgelopen december.

Een groot verschil is het rijden van de treinen. Nu zijn ze perfect afgesteld en lopen er 3 treinen volledig computergestuurd op de zelfde baan. Ze stoppen in de stations en wachten op elkaar tot het baanvak weer vrij is. En dat voor beide systemen. Zowel 2 rail, als de 3 rail (Marklin) treinen lopen perfect op elkaar afgestemd over de baan. Ook de aankleding, scenery, vordert al behoorlijk. Het geheel ziet er al mooi uit.

De volgende foto impressie geeft dat goed aan.

.

De vereniging was al vroeg begonnen met opstellen en uittesten.

 

De verkorte baan begint al aardig te vorderen. Op dit moment kunnen we 3 treinen volautomatisch laten rijden tegen elkaar in. Langzaam stoppen en optrekken, dat zit er allemaal in. En dat voor de twee systemen 2- en 3 rail. Met de aankleding is / wordt een eerste stap gezet.

Het bouwen aan de baan vordert gestaag. Door de vele nieuwe leden is de mankracht toegenomen en wordt er ook meer werk verzet en dat is te zien. Ballasten, schilderen van rails en ook aan de techniek wordt gewerkt.

.

De verkorte baan geeft veel energie om af te bouwen.Hier het schilderwerk.

 

We hebben met de club deelgenomen aan de hobbybeurs op Urk eind december 2016. Het was wat ons betreft een groot succes. Met veel mensen gesproken over onze hobby. Heel veel kijkers aan tafel gehad en de volgende twee collages geven een impressie.

.

Een mini tafreeltje voor onze hulp bij het transport (Willem de Boer).

.

Op de achtergrond het schema van de grote baan.

 

 

Deze foto's zijn van eind november begin december 2016.

.

Het vergt wel denkwerk om alles goed te laten functioneren.